Het begint hier bij een boer uit de buurt

15 september 2018

Op zaterdag 18 september vieren we de nieuwe aardappeloogst. Dit jaar zal het plaatsvinden in Groene Kruisweg nr 14 (Numansdorp) midden tussen de aardappelvelden van Novifarm op zichtafstand van Rotterdam. Inmiddels geworden tot een traditie en in 2018 al weer de 7e editie. Haal er je eigen aardappelen uit de grond, was ze, schrap ze en snijd er patat van. En natuurlijk lekker bakken zodat je kan genieten van je eigen gemaakte Brammetje.

Pijltje naar beneden

Meld je aan

Meld je nu aan voor het Facebook Event en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de Aardappeloogstdag.

Gratis toegang en parkeren

De Aardappeloogstdag is een open dag voor iedereen. Toegang is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid voor auto’s en voor fietsen. Onze behulpzame parkeerbegeleiding helpt u graag aan een mooie plek.

Rooien met de hand

Tegenwoordig gaat het allemaal met de traktoren, volautomatisch. Maar op de Aardappeloogstdag sta je gewoon met je handen in de klei. Vroeger, toen de traktoren er nog niet waren ging dat allemaal zo.Heb je al eens gezien hoe een aardappel uit de grond wordt gehaald?

Eerste kistje aardappels

Vers gerooid worden ieder jaar de eerste patataardappels geveild op de Aardappeloogstdag. Dit jaar komt de opbrengst ten goede aan de Dirk Kuyt Foundation.

Aardappels schillen

Klaar voor de start, schillen maar! Het oer-Hollandse aardappel schillen is ieder jaar weer zeer populair bij jong en oud. Het fanataisme straalt er van af. Kom jij dit jaar ook zoveel mogelijk aardappelen schillen? Dat wordt oefenen!