Het begint hier bij een boer uit de buurt

Aardappeloogstdag 2019 : 13 oktober!

Houd de social media kanalen en deze pagina in de gaten voor de bekendmaking van de locatie en de laatste nieuwtjes.

De Bram Ladage Aardappel Oogstdag 2018

Ook de zevende editie van de Aardappel Oogstdag 2018 was weer een succes. Ruim 3000 bezoekers gingen hier niet alleen met de handen in de klei om eigenhandige een patatje te oogsten, ook doneerde zij aan de Dirk Kuyt Foundation door mee te spelen aan de loterij. Naast de loterij ging ook een deel van de verkoop naar de Dirk Kuyt Foundation. Novifarm verkocht hun eigen verse aardappelen die erg in de smaak vielen bij de bezoekers, ook deze omzet ging naar de Foundation en dat resulteerde allemaal in een cheque van €2230,- voor de Rotterdamse stichting die zich inzet voor sportevenementen en projecten voor mensen met een beperking.

Door de samenwerking met Novifarm is het mogelijk om deze dag te organiseren. Door het openstellen van de aardappelvelden in Numansdorp hebben we echt ons verhaal kunnen vertellen op ambachtelijke en authentieke wijze. De Aardappel Oogstdag 2018 kent een recordaantal bezoekers. We hopen iedereen volgend jaar weer op de Aardappel Oogstdag 2019 te verwelkomen.

Pijltje naar beneden

Gratis toegang en parkeren

De Aardappeloogstdag is een open dag voor iedereen. Toegang is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid voor auto’s en voor fietsen. Onze behulpzame parkeerbegeleiding helpt u graag aan een mooie plek.

Rooien met de hand

Tegenwoordig gaat het allemaal met de traktoren en volautomatisch. Maar op de Aardappeloogstdag sta je gewoon met je handen in de klei. Vroeger, toen de traktoren er nog niet waren ging dat allemaal zo. Heb jij al eens gezien hoe een aardappel uit de grond wordt gehaald?

€2230,- opgehaald voor de Dirk Kuyt Foundation!

Op de Aardappel Oogstdag zijn er lotjes verkocht ten gunste van de Dirk Kuyt Foundation. Hierbij konden bezoekers kans maken op leuke prijzen zoals een mooie Bram Ladage fiets! Naast de loterij ging ook een deel van de verkoop naar de Dirk Kuyt Foundation. Novifarm verkocht hun eigen verse aardappelen die erg in de smaak vielen bij de bezoekers, ook deze omzet ging naar de Foundation en dat resulteerde allemaal in een cheque van €2230,- voor de Rotterdamse stichting die zich inzet voor sportevenementen en projecten voor mensen met een beperking.

Aardappels schillen

Klaar voor de start? Schillen maar! Het oer-Hollandse aardappelschillen is ieder jaar weer zeer populair bij jong en oud. Het fanatisme straalt er van af. Kom jij dit jaar ook zoveel mogelijk aardappels schillen? Dat wordt oefenen!